Ce poate fi mai captivant, decat sa ai sansa sa calatoresti in locurile in care s-au turnat filmele tale preferate?
Noi si o parte din turistii nostri, am ajuns acolo unde grafica nu poate reproduce sau crea așa cum Mama Natură a făcut-o.
Sunt multe locaţii care nu numai că au format contextul pentru scenariu şi acţiune, dar au avut un rol major în crearea misticului, sunt exemple ale diversităţii lumii şi insipiră dorinţe de călătorie.
1. Tongariro National Park, Noua Zeelandă – The Hobbit/ Lord of The RingsDecizia lui Peter Jackson, un neo-zeelandez neaoş, de a filma Trilogia Stăpânul Inelelor în ţara sa de baştină poate fi atribuită sentimentelor patriotice, dar a coincis cu faptul că sunt puţine locuri pe Pământ care să rivalizeze cu această bucăţică de Oceania, cu al său aer mistic şi frumuseţea uimitoare. Splendoarea Noii Zeelande este omniprezentă chiar şi în scenele generate pe computer, de care filmul nu se putea lipsi, atât de prezentă încât pare să iasă din ecran dar totodată să păstreze şi atmosfera misterioasă.
Dealurile Matamata au devenit Hobbiton, casa lui Bilbo și a lui Frodo, cu lanuri și flori plantate pe platoul de filmare cu un an înainte. Regiunea vulcanica întunecata Mt. Ruapehu din Parcul National Tongariro a fost decorul sinistru al lui “Mordor“ și “Mount Doom”. Alpii Sudici și ghețarii din zona au devenit “Misty Mountains”, acolo unde Golum a ținut inelul ascuns vreme de 500 de ani.
Pentru pasionați avem programe & tururi personalizate, dar si cazari in celebrele casute acoperite cu iarba. Nu am zis că este aproape sau ieftin, dar pentru prețiosul inel niciun fel de sacrificiu nu e prea mult. 🙂
2. Sicilia, Italia – The Godfather
Deşi cea mai mare parte din clasica sagă a lui Francis Ford Coppola are loc într-un New York în curs de industrializare rapidă, se folosesc şi de imagini ale rusticei insule Sicilia – locul de baştină a temutei familii Corleone. Oraşul lui Corleone era la acea dată prea dezvoltat pentru a se putea filma acolo, aşa că, dintre altele, s-a ales Savoca. Drumuri unduitoare, ambianţa liniştită, ospitalitatea siciliană, clădirile din piatră şi terasele acoperite cu viţă de vie. Nunta lui Michael Corleone și flash-back-urile siciliene din partea a doua a trilogiei The Godfather au fost filmate în două localități pierdute în munții din apropierea Taorminei: Savoca și Folza d’Agrò. Ambele localități au devenit fulgerător atracții turistice, iar barul Vitelli din Savoca (unde tânărul Michael Corleone îi cere tatălui viitoarei sale soții permisiunea să o întâlnească) servește și astăzi turiștii care au luat cu asalt insula după succesul planetar al filmului lui Francis Ford Coppola.
“I’m going to make you an offer you can’t refuse” 🙂 – oferte speciale, tururi, bilete de avion si hoteluri de lux in Sicilia, doar la un telefon distanta: 0743 TRAVEL.
3. Matmata, Tunisia – Star Wars
Tatooine plutea undeva, într-o galaxie îndepărtată, dar locaţia pentru fantezia lui George Lucas este mult mai accesibilă – Tunisia.
La câţiva kilometri sud-vest de Gabes se găseşte oraşul Matmata, care în film găzduieşte locuinţele troglodiţilor din Episoadul 4 din Războiul Stelelor: New Hope. Dacă v-aţi întrebat până acum cum a reuşit Lucas să creeze asemenea ambiente extraterestre realiste în 1977, atunci cel mai bun răspuns este peisajul dur, arid şi erodat al deşertului tunisian.
Fanii Star Wars, familiarizati cu tatuinii (exista un oras tunisian cu numele Tatouine, care a fost sursa de inspirație), pot afla ca un tur prin sudul acestei țări îi poate aduce în „casa lui Luke Skywalker” (transformată acum în hotel) sau in mijlocul peisajelor selenare care încă păstrează din decorurile originale ale filmului regizat de George Lucas. Casele troglodiților din Matmata, duna de nisip pe care s-au prăbusit R2-D2 și C-3PO în episodul 4 si multe altele pot fi văzute apelând la una dintre numeroasele excursii organizate din orice statiune tunisiană.
Un moment special pentru un fan va fi să petreacă o noapte la hotelul Sidi Driss, unde au fost filmate interioarele din casa unchiului Owen şi a matuşii Beru, precum şi să vadă câteva dintre costumele folosite pentru film.
4. Insulele Phi Phi, zona Phuket, Thailanda – The Beach
Hat Maya, principala plaja de pe Insula Phi Phi Leh a fost aleasa drept decor pentru ecranizarea realizata de Danny Boyle, dupa romanul “Plaja” scris de Alex Garland. Filmul extrem de popular a transformat Thailanda (si in special Phuket-ul) in principala destinatie a turistilor din intreaga lume, intrucat acestia pornesc cu ochii larg deschisi in cautarea propriei lor bucati de paradis pe insula.
Acest tărâm turcoaz unde poti face snorkeling şi să te plimbi cu un caiac, este adăpostit de stânci înalte de 100 de metri, care au reprezentat fundalul poveştii sinistre. Plaja care se vede insa in film nu este aceeasi cu cea reala. Muntii care o inconjoara au fost adaugati pe computer in post-productie. In timpul filmarilor au aparut controverse si din cauza demolarilor facute de studiourile 20th Century Fox pe plaja, pentru a o face sa arate cu adevarat precum un colt de rai. Tsunami-ul din 2004 a readus locului aspectul sau natural.
5. Santa Lucia & Insula Saona, Republica Dominicana – Pirates of the Caribbean
Insulele din Caraibe au avut cam întotdeauna de-a face cu piraţii. Ei bine, nu numai in istorie… ci si in “Piraţii din Caraibe”, cu Johnny Depp în rolul haiosului pirat Jack Sparrow. Scene din prima serie: Blestemul Perlei Negre (2003) au fost filmate in St. Lucia… Succesul filmului s-a reflectat şi în numărul de turişti care au luat cu asalt insula. De altfel, într-unul din porturile insulei se află “Perla Neagra”, una din corăbiile folosite în film, se poate vedea şi arcul natural de care erau spânzurate nişte cadavre, dar mai ales celebrii “Pitoni” – nişte culmi muntoase răsărind spectaculos din mare până aproape de altitudinea de 8-900 de metri.
Insula Saona, un loc paradisiac ascuns, face parte din Parcul National de Est si este cea mai mare insulă adiacentă a Republicii Dominicane, situata in partea sudica. Plajele intinse cu nisip alb si fin, cunoscute de catre toti turistii care cauta aceasta destinatie, au fost cadrul perfect pentru unele scene din a doua serie: Cufărul omului mort (2006).
Am fost si noi acolo si putem spune ca avem ceva in comun cu Johnny! 🙂