La cafea cu TRIPINGERS: Micul dejun in Grecia

La cafea cu TRIPINGERS: Micul dejun in Grecia

Kalimera! va salutam din Insula SANTORINI, Grecia!

Grecia are o tradiție bogată atunci când vine vorba de micul dejun. De cele mai multe ori, turiștilor din hoteluri și restaurante li se servește un mic dejun tipic continental. Dar, există și câteva hoteluri unde veți putea servi un mic dejun grecesc sau cu alimente mai degrabă grecești.

La “Proino”, in mod tradițional, grecii obișnuiau să mănânce la mic dejun pâine sau paximadi (pâine uscată) cu ceai. Cafeaua a fost multă vreme un lux pentru ei, însă dacă o aveau o consumau cu plăcere. Un alt mic dejun simplu constă în ouă fierte moi servite cu pâine. Fermierii care aveau nevoie de un mic dejun mai consistent, consumau dimineață un tip de cereale sau paste cu lapte.

Azi, micul dejun grecesc este mult mai occidentalizat, iar grecii obișnuiesc să mănânce cereale cu lapte, pâine cu gem sau cu miere, iaurt cu miere. Sunt și mulți greci care își beau doar cafeaua și servesc in graba o plăcintă cu brânză, plăcintă cu spanac, un croissant sau covrigii cu susan atât de populari numiți „koulouri”.

Câteva produse specifice unui mic dejun grecesc sunt galatopita (plăcintă cu lapte), tiganites (clătite greacesti) cu tahini și petimezi (melasa de struguri), cu brânză feta și omletă cu celebra brânză graviera din insula Naxos, precum și siglino (carne de porc afumată) din Mani.
Puteți opta și pentru alimente mai ușoare, cum ar fi măslinele Kalamata servite cu paximadia (pesmeți) în insula Kythira, koulouri (pâine rondele unsă cu semințe de susan) însoțită de brânză Graviera, și, desigur, celebrul iaurt grecesc cu miere de cimbrișor grecească. La toate acestea se pot adaugă ceaiurile din plante tradiționale și cafeaua grecească.

TU unde ai vrea sa-ti servesti cafeaua astazi? 🙂

Distribuie "La cafea cu TRIPINGERS: Micul dejun in Grecia" via:

Momentan nu exista comentarii

Scrie-ti parerea

Solicita oferte personalizate!

Facebook TRIPINGERS