La cafea cu TRIPINGERS: Kopi Luwak – cea mai exclusivista cafea din lume

La cafea cu TRIPINGERS: Kopi Luwak – cea mai exclusivista cafea din lume

In aceasta dimineata, vorbim despre Kopi Luwak sau cafeaua zibetei indonezienecea mai exclusivistă cafea din lume, singura cafea procesată într-un mod cu totul inedit.

Zibeta, un mamifer asiatic se hraneste cu fructele de cafea, care ulterior sunt eliminate intact de animal, sub forma de boabe.
Cultivatorii locali au observat că animalul se hrănește cu cireșele de cafea și le alege, fără greș, pe cele mai dulci, mai coapte și mai bune. Animalul elimină apoi sîmburii de cafea verde, încă protejați de coajă, iar cultivatorii adună sîmburii, îi curăță prin metode sută la sută naturale (la aburi), iar apoi dau la o parte coaja protectoare. În urma prăjirii în stil armenesc, toată bogația și intensitatea aromelor acestei cafele se dezvăluie în întreaga lor complexitate. Este o cafea deopotrivă tare și rafinată, al cărei gust cu note florale și vag caramelizate te va marca.

Cafeaua Kopi Luwak este preparata in zona de est a lumii, mai exact in Arhipeleagul Indonezian, in insule precum Bali, Java sau Sulawesi. Listata ca favorita, inca din vremuri coloniale, astazi aceasta cafea este servita de regula in cafenele si restaurantele de lux din intreaga lume.

Pretul unei astfel de delicatese, in Romania depaseste chiar si 360 RON per 150 grame, in Londra, fiind achizitionata la pretul de 324 lire/kg, din supermarketul Peter Jones.

TU unde ai vrea sa-ti servesti cafeaua astazi? 🙂

Distribuie "La cafea cu TRIPINGERS: Kopi Luwak – cea mai exclusivista cafea din lume" via:

Momentan nu exista comentarii

Scrie-ti parerea

Solicita oferte personalizate!

Facebook TRIPINGERS